Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polygon + 24 hodinová stáž

20. 2. 2010

Naše jednotka se zúčastnila v sobotu 20.2. pravidelné prověrky v příbramském polygonu. Cílem bylo prověřit fyzickou zdatnost členů a schopnost orientovat se ve ztížených podmínkách, za použití dýchacích přístrojů. Většina z nás již prostředí dobře znala a cvičení všichni zvládli.

 Po polygonu jsme se rozdělili do dvou skupin Jarda, Vojta, Petr J. a Jirka zůstali v Berouně kde absolvovali 24 hodinovou stáž. A druhá skupina Honza, Tomáš, Šárka a Petr. B. řešili organizační věci kolem hasičského bálu, který se blíží.

 

Během 24 hodinové stáže byly dva výjezdy. První kolem půl třetí odpoledne, když v této době probíhal výcvik ve vyprošťování osoby z havarovaného vozidla. Výjezd byl hlášen jako dopravní nehoda na 1,5 km dálnice D5 směr Praha, 4x osobní automobil bez zranění. Během příjezdu na místo byla zjištěna další dopravní nehoda, 2x osobní automobil též bez zranění. Technika na místě RZA a AV-15. Družstvo RZA provedlo protipožární opatření na havarovaných vozidlech a následné odstranění jednoho vozidla do odstavného pruhu. Družstvo z AV-15, které zůstalo u první nehody provedlo vytažení vozidla ze škarpy zpět na vozovku.

Druhý výjezd byl v 1:59 požár kabelu v obci Nučice ul. Krahulovská, zahoření kabelu pod zámkovou dlažbou před rodinným domem, průzkum byl proveden pomocí termo kamery a bezdotykovým teploměrem byl zjištěn rozdíl max. 2,5 stupně C, majitelka rodinného domu si dále stěžovala na zakouření objektu, průzkumem nebylo potvrzeno. Na místě zasahovala ČEZ, PČR, JSDH Rudná po příjezdu vrácena na základnu technika HZS Beroun VEA Hyundai, Cas 20 Iveco + přívěs s hasícím práškem, návrat kolem jednotky v 3:10. Zbytek noci už proběhl v klidu.

Polygon 20.2.2010